2cv Citroen, muziek

Expandmenu Shrunk


Piskefløde

piskeflode kl

 

 

 

Op 2 januari 2017 hebben we een punt achter Piskefløde gezet.  Een keer moet je toch stoppen en dat moment was daar. Voor de meesten kwam er een einde aan het samen muziek maken, een enkeling ging nog verder.     

Met de harde kern is er vanaf 1982 gemusiceerd en dan is 35 jaar samen muziek maken  een tamelijk unieke mijlpaal. We hebben er veel van genoten en we komen nog wekelijks samen in het Spektakel in Asten om de wereld te verblijden met onze inzichten van dat moment. Lees hieronder de geschiedenis van onze band.

*******

       Even wat geschiedenis. Piskefløde is een band met een lang verleden. Na een carrière als cabaretiers was de zin om gewoon alleen maar muziek te maken groter dan de behoefte om altijd maar lollig te zijn, zonder dat je zeker wist of je dat wel was. Muziek maken is veel duidelijker en zo ontstond in het begin van de jaren 90 de eerste samenstelling van het bandje dat vele namen zou krijgen, voordat het uiteindelijk Piskefløde zou gaan heten.                                                                          

                             IMG_1090
Ook bij Piskefløde blijft de tijd niet stil staan.De oprichting  heeft zo rond 1990 plaatsgevonden, in de tijd dat wegverharding heel gewoon aan het worden was in het centrum van Asten. Dat 3 van de 6 bandleden nog uit die eerste uren stammen zegt wel iets van de saamhorigheid binnen de band en de grote vergevingsgezindheid van de leden onderling. Toch hebben  de schaarse bezettingswisselingen geen funeste uitwerkingen gehad. Het peil van de band is inmiddels op een achtenswaardig niveau gekomen! Publiek kan zich moeiteloos handhaven in de accommodaties waar wij optreden.

We genieten zelf van elk optreden dat we doen. Maar ook de repetitieavonden van Piskefløde zijn onvergetelijk. Niet alleen qua geluidsopbrengst voor de buurt – die mag nog steeds gratis meeprofiteren- maar ook noemenswaardig is de altijd plezante voortzetting van de repetitie in een der Astense kroegen, waarbij onze vette voorkeur uitgaat naar “De Spek”, het café dat zich op de ruiten afficheert als “Het Spektakel”.  Dat we daar al menig uitbater hebben overleefd mag een veeg teken heten,  dat we daar ook optreden is een compliment voor het publiek, dat ons in  al haar goedertierenheid  Piskefløde  gewoon haar ding laat doen! De muziekkeuze van Piskefløde is natuurlijk meegegroeid: wij hebben kans gezien ons repertoire steeds te vernieuwen en tòch ook oude nummers te blijven spelen. Een grote Beatlevoorkeur is gebleven, maar Amy Winehouse  en Anouk- covers geven er blijk van dat ook wat modernere uitstapjes door Piskefløde zeker niet geschuwd worden! Verder hebben we ‘Lang zal ze leven’ (instudeertijd > 1 minuut) de Dijk,  Sam &Dave, Cranberries, Bill Haley, Raymond van het Koelewijn, u noemt het maar….(noemen staat vrij) vette Stones,  een swingend Sting-nummer, soulnummers van bv James Brown, kortom een smulpartij van zo’n 50 wisselende songs die je gerust evergreens mag noemen.Oja, uitstapjes maakt Piskefløde nog steeds erg graag. Een muziekwinkel kan altijd op onze warme belangstelling rekenen, maar doordat internet de meeste muziekwinkels nogal hevig beconcurreert is het steeds moeilijker om een flinke winkel te ontdekken. Gelukkig gaan we ook graag samen uit eten of borrelen en daarvan zijn er juist weer fijnere exemplaren van  in real life dan virtueel. Waarvan Piskefløde dus weer met graagte en met liefde van profiteert.Voor contact kun je gerust mailen naar theo@*******.nl ; 06 ****** biedt ook een aanknopingspunt bij boekingen.Als je de juiste gezellige feestsfeer zoekt en je wilt je niet laten naaien door ingeblikte muziek/soloartiesten die klinken als een complete band, dan zit je bij Piskefløde helemaal goed!

We hebben weer een basgitarist. Bijna een half jaar nadat onze vorige bassist helaas door een hersenbloeding geveld werd heeft Peter de taak op zich genomen om ons bandje te versterken met zijn talenten op de voor hem zo nog tamelijk onbekende bas.  In een paar maanden tijd ontpopte hij zich als een muzikaal talent dat heel hard bezig was om goed baswerk af te leveren. Op 1 januari 2014 heeft hij zijn vuurdoop ondergaan in café
Het Spektakel waar Piskefløde zijn 6e nieuwjaarsconcert kon prolongeren.   Het werd weer een heus spektakel in Het Spektakel in Asten.

 


One Response to Piskefløde

  1. Avatar Hanneke van de Ven-Hendrikx
    Hanneke van de Ven-Hendrikx says:

    Hey Theo,
    Als ik deze site zo bekijk dan moet dat haastwerk Theo-Mn-mentor-uit-ommel zijn! Ja toch?? Ben zo benieuwd hoe het met je is!